Celý projekt Mirkuška bez lepku jsem založila já Miruška, když jsem ještě byla na mateřské. Pečení se stalo mým koníčkem už od mala, ale nenapadlo mne, že se jím jednou budu živit. Zamilovala jsem si na pečení hlavně pocit smysluplné aktivity, že něco vytvořím a někdo druhý je díky mě šťastný, pochutná si na něčem dobrém a hlavně odpíraném, co kvůli lepku nesměl jíst.
Při diagnostice celiakie jste jistě jako já zažili zprvu pocit zoufalství. Co mám jako jíst?! Dobrá, navštívím pár supermarketů a pekařství a hned budu fungovat dál. Jenže ouha! V našém Karlovarském kraji prostě neexistuje žádná bezlepková pekárna. Balené bezlepkové trvanlivé pečivo, když už naštěstí v regálu nějaké zbyde, nechutná vůbec tak, jako jsme byli zvyklí u lepkového, že? A pak taky ty ceny...
Tak jsem se rozhodla péct nejen pro sebe, ale i pro všechny ostatní lidičky čerstvé kvalitní cenově dostupné bezlepkové pečivo.